Deze party pieten feest party is mogelijk gemaakt dankzij Rotary Club Rotterdam-Botlek

Laatste nieuws .....

Zaterdag 2 december om ongeveer 15:00 komen de muziekfeest pieten naar Pernis.

Iedereen is van harte Welkom! Voorwaarde je moet wel van een feestje houden want dit zijn de enige echte FEEST PIETEN! 

Zien we je omstreeks 15:00 op het Arie den Arendplein? 

Een feest voor iedereen! 

zie ginds komt....... 

Iedere ochtend om half zes,

krijgen de pieten muziekles

 

Ze doen dan ochtendgymnastiek,

Heel mooi op de maat van de muziek.

 

Sinterklaas zegt: ‘luister goed’,

Ik zal eens voordoen hoe het echt moet.

 

Van link naar rechts,van achter naar voor

Wacht eens even wat ik nu toch weer hoor!

 

Een extra feestje mag niet in Pernis!

Nou dat vind de Sint een heel gemis 

Dus heeft hij gauw Commissie.H.Pernis gebeld 

En aan Mevrouw Anja het grote nieuws verteld.

Sint vind dat groot en klein van zijn feest moet genieten.

Dus stuurt hij naar Commissie.H.Pernis zijn 

"Speciale feest muziek pieten" 

 

December : Zie ginds komt ....

2x een aanvraag gedaan

-zie ginds komt -afwijzing : reden moet op openbaar terrein.

2de aanvraag mega xxl Pieten party- afwijzing- reden conflict datum ivm intocht 25 nov ( we hadden zelf al een andere datum omdat wij dachten dat de Sint in Nederland 18 nov dat hij deze datum ook gelijk naar Pernis zou komen ) en 2 Sinterklaas feesten op het dorp heeft geen meerwaarde .... Maar we hadden wel 176 likes waarvoor onze dank  😇😉

Kerst aanvraag is ook afgekeurd. 

Commissie.h.pernis vraagt wel vaker bewonersinitiaven aan ...en soms krijgen we groen licht en soms word het afgekeurd.

Helaas hebben wij zoveel ideeën voor Pernis en proberen we deze dan te realiseren. ( Soms snappen we de redenering waarom iets is afgekeurd en soms snappen we er niets van) 

Dit is weer zo een gevalletje waar WIJ niets van snappen. 

Aangevraagd : zie ginds komt de ....

Zie brief terug : afgewezen 

De wijkraad wil niet dat wij op ons terrein van commissie.h.pernis organiseren. Het argument is het moet openbaar terrein zijn. Nu is het zo dat bij alle verenigingen stichtingen enz een hek om hun terrein staat. Deze staat er niet voor niks dit hek is open als er wat te doen is .....en DAT is bij ons net zo. Wanneer wij een event organiseren zijn we open voor IEDEREEN.

Nu even terug naar deze aanvraag.

Vrijdag 10 nov werd ik s middags gebeld met de vraag heb je nog hulp nodig 25 nov met het Sint feest. In eerste instantie dacht ik nee je zit verkeerd je moet de Sint commissie hebben ( dacht aan de intocht) nee werd er gezegd bij jou met zie ginds komt .....en sorry er ging nog steeds geen lampje branden.

Ik stuur je de link was het antwoord ....het was de link van mijn.rotterdam.nl activiteiten Pernis en ja ....er staat ook bij zie screenshot op deze site vind u de activiteiten in de wijk waaraan u kunt meedoen ????Je kan zelfs zie ginds komt....een like geven. 

Tot mijn nog grotere verbazing kom ik later iemand tegen op hoogvliet en die zegt ik kom 25 nov naar jullie ...moet ik nog helpen ? Had het ook van mijn.rotterdam.nl 

Toen ben ik,eenmaal thuis,gaan mailen en bellen maar geen reacties of gehoor.

Om voor te zijn dat mensen gaan zeggen jullie hebben wel geld gekregen maar organiseren het niet ....heb ik ervoor gekozen het online/openbaar te zetten ( transparant naar en voor iedereen) en mensen gevraagd een like te geven ...( En dit doen mensen enkel als ze het echt leuk vinden)

Het wachten is nu op een reactie terug ....want zoals het nu is gegaan hoort niet.

Ik wil gelijk uitleggen waarom wij niet altijd op het plein organiseren. De reden is ik ben de organisator dus ook verantwoordelijk. Ik lever mijn veiligheidsplan in regel mijn vergunningen en moet mijn eigen daar aan houden. Als er iets gebeurd wat NIET mag moet ik mensen daarop aanspreken...sommige mensen willen dan hele discussies aangaan! Sorry ik vraag een vergunning aan je staat op mijn event/project en IK moet me eigen aan de regels houden anders is het einde organiseren voor mij/ons. 

Op ons eigen terrein hangen de regels aan ons hek als we een event/project hebben.

Dit kunnen de mensen allemaal lezen en accepteer je het kom je binnen accepteer je het niet blijf je buiten ...simpel. Geen discussies en veilig voor iedereen. 

Oh en nu u toch de moeite hebt genomen dit te lezen wij willen voor volgend jaar 2024 aanvragen bij/via de bewonersinitiatieven: 

Koningsavond (terrein commissie h pernis)

Een Muziek festival (terrein commissie h pernis)

Dino Experience ( dit vragen we al 2 jaar aan en het is ook al een keer  aangevraagd voor in de bonte koe. Nu willen we het aanvragen voor op terrein.commissie.h.pernis ..dit jaar hadden we het ook aangevraagd als themafeest met halloween -is helaas ook afgewezen)

Zing en beweeg mee (seniorenhofjes)

Luchtig festijn 2 dagen ( terrein commissie h Pernis)